Arachno 6C+, Hrádok

Arachno 6C+, Hrádok (Vtáčnik)

Oli
Naozaj za tým nie je ono roztopašné počasie, ktoré mi znemožňuje podeliť sa s vami o aktuálne zážitky zo šutrov, a teda dôvod, že teraz napĺňam dátumovo nezávislú sekciu so slovenskými skvostami. Priznám sa, počasie je za tým len sčasti. V skutočnosti existuje päť veľmi zreteľných dôvodov, prečo práve Arachno, a prečo dnes.

1. Arachno je výrazná línia s ladnými krivkami, oku lahodí, telo ukojí.

Začína zo sedu, ktorý sa snažíte opustiť zdvihom z dvoch malých líšt. Lepšia na pravú ruku vyníma sa na hrane, a tá na ľavú (jemne sa kýve, veľmi silní ľudia nech zjemnia svoj dotyk) pomôže pri poskoku do veľkého sklopeného chytu kúsok nad ňou. Šachy maty s pätami, a ste rukami na hrane. Z nej “už len“ pregúľate mantel záverečný.

foto: Oli

2. Balvan by sa nestratil ani vo vychytených západných destináciách, práve naopak, aj tam by mi nakládol do oka neodbytnú žiadostivosť.

A tú mi z oka nikto nevezme, ja ju už poznám, kedy sa objavuje. Spoznal som ju aj počas nášho zoznámenia s A… rachnom.

foto: Oli

3. Dnes je pravý čas na vyzdvihnutie hodnôt Hrádku. Arachno je pre mňa zhmotnený symbol toho, čo ma motivuje bojovať za zachovanie súčasného charakteru tamojšej krajiny.

Určite ste už počuli o petícii. Zdieľajte môj dôvod, alebo si nájdite svoj vlastný. Ja verím, že ak ste sa dočítali až sem, ľahostajnosti vo vás odznela posledná. Vďaka, ktorá má pôvod v prírode, býva nekonečná. Pamätajte.

foto: Oli

4. Medializácia boulderingu pod stenou Hrádku balvanom prospeje.

Príde bouldrista prvýkrát, mach s bratmi lišajmi odídu. Bouldrista sa bude vracať, a mach s lišajmi sa už nevrátia. Príde bouldrista nečakane, čo nebude čakať ani ten čupiaci. Čupiaci odíde a pochopí, …

foto: Oli

5. … že pod skvosty sa spravidla nekaká.

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *