rybnicek

Jarné šplechy

Ondro
Občas zrazu fičíme s Lukášom autom kamsi na skaly, chvíľu pobudneme, čo-to poskúšame, niečo vylezieme. Skalám sa dnes venujem málo, no aj tak ich mám stále rád. Hlavne tie kung-fu pohyby a potom tú nutnosť vyprázdnenia hlavy od zbytočných myšlienok. Tu sú ňáke fotky a šplechy z jarných pobudnutí v Karpatoch.

Pod Plaveckým hradom sme sa konečne pustili do peknej hrany. Zážitok z presnosti a omalovánok na podmorskej skale. Zo sedu je to projekt ťažší než ťažký.

Viac vľavo sú dve pekné 6Bčkové silové linky končiace v madle. Pod hradom je potenciál asi na 20 boulderov a traverzov. Snáď to do svojej najbližšej smrti stihnem nakresliť.

Stále sme si vraveli, že musíme zbehnúť na Rozbehy kuknúť tú utajovanú Líščiu noru. Po príchode sme sa však zasekli na traverzíku pod vežičkami, a tak na ostré prásky v nore nezostala už sila ani koža.

V ľavej časti traverzu sme liezli aj boulder dohora, kde treba trošku lokre vo výleze poklopať a bude to skvost. Lezenie po jedno a dvojprdách je zážitok nielen pre šľachy. Táto oblasť má aj veľkú výhodu, ktorú však už dnes málokto ocení. Bongo je naozaj v každom sektore, treba len hladať.

Rybníček nad Pezinkom má ešte jeden sektorík okrem toho, čo tu už zmapoval Oliver. Sektor nad Horárňou ponúka ojedinelý pocit malého skalného mestečka s potenciálom na možno aj dve desiatky bouldrov s výlezmi. Hneď najspodnejší kameň je olezitelný rôznymi smermi a ide o, podľa mňa, parádne silové lezenie hlavne pre baby či začínajúcich borcov. Všetko tak do 6A.

Hneď kúsok hore sú ďalšie neťažké línie, niektoré s odvážnymi výlezmi, no v podstate vždy čím vyššie tým ľahšie, takže pohoda, bo skala je pevná. Pôsobilo to na mňa celé ako jasný kandidát na zakreslenie do sprievodcu, myslím, že by bolo fajn, keby tam ľudia chodili.

Tieto šutre sú vlastne koniec niekoľko kilometrového skalného hrebeňa začínajúceho pri Zochovej chate a pokračujúceho cez známych Troch Jazdcov až sem. Čiže vyššie na hrebeni je ešte hromada skál, no skôr na lezenie s lanom. Každopádne občas sa objaví v kremenci aj prímes žuly ako v prípade vklínenca na fotke hore. Moc pjekné 6Ačko, no zo sedu podivínsky projekt, takzvané prísne SD s riťou na zemi a nohama nad hlavou.

Ondro

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *