Primitív 6B

Krásna jesenná Chtelnica po druhýkrát

Oli
Ako tak pozerám von oknom, stále väčšiu radosť mám zo spomienok na minulotýždňovú slnečnú Chtelnicu. Nuž, pomaly bude potrebné prepnúť komfortný mód na neskorojesenný, vlhký a často pochmúrny. Ešteže chuť bouldrovať nie je meteosenzitívna.

Posledný záchvev krásnej slnečnej a teplotne pohodovej jesene sme plnohodnotne precítili pod chtelnickými klasikami a niekoľkými novinkami. Tešíme sa, že takto krásne sucho toľko dní už dávno nebolo.

Kliešť 6C
Kliešť 6C

Snažím sa nemyslieť na predpovedaný príchod výraznej zmeny, pretože ma v súvislosti s ňou mrzí, že som doteraz nestihol preliezť všetko, čo som chcel. Na druhej strane, mať niekde rozrobený projekt je parádnou motiváciou a práve tieto obdobia, keď si ju v sebe horlivo pestujem, ma veľmi bavia.

Primitív 6B
Primitív 6B
Primitív 6B
Primitív 6B

Do Chtelnice som z Rozbehov dobehol okolo obeda a chalani už vo veľkom pokusovali. Fero s Dexom sa venovali prvým kameňom z októbrovej sešn. Najprv vybehli „Homlesáka“ 5A, a neskôr bol Fero úspešný aj v peknej novinke Puta 7A.

Primitív 6B
Primitív 6B

Ondro s partiou boli rozložení pod bouldrom 15 minút, kde vytvorili dva traverzy v oboch smeroch, oba okolo 7A. O novinky teda stále nie je núdza.

Pop 7B
Pop 7B

Naša trojica zakotvila v populárnom sektore Pop a Kliešť. Chalanom som odporučil legendárne 6C Kliešť a jeho nástupový variant Chrumky 6C. Keďže to naozaj padalo, po dva prelezy si odniesol Fero aj Dexo.

Pop 7B
Pop 7B

Ondro pomedzi to doklepol nový nástup zo sedu do Popa, ktorý pôvodnej verzii priťažil možno aj o celý stupeň. Moje prsty nechceli zabudnúť na Rozbehy, a tak som si už len poskúšal kroky v Tomasovej novinke Miesiželezo 7C+. Vyzerá to na parádne sekvencie, už sa teším na najbližšiu návštevu.

Miesiželezo 7C+
Miesiželezo 7C+

… A za oknom stále padá nevítané skupenstvo. Do batôžkov si naložme poriadnu váhu motivácie a vykročme za bojovnou podmienkou. Začína nám obdobie netrpezlivej poľovačky na suchú skalu.

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *