jaster

Len blázni mlčia o pekných zážitkoch

Oli
To by jeden neveril, aký štedrý ku nám bude november ešte toho roku. Po nezištných dávkach provensálskeho slnka nelenil a nečakane štedro nás obdaril aj počas andezitového víkendu na domácej pôde. Chceme ešte viac, oveľa viac. Čistého vzduchu, zubatých lúčov, suchej chladnej horniny, bouldrov. Chceme viac Končitej, viac času na trávenie jej zdravých dobrôt a vstrebávanie vzácnych vitamínov.

Keď som v sobotu dopoludnia stočil volant z diaľnice na Nové Mesto nad Váhom, potešil som sa lákavej myšlienke, ktorá niesla informáciu o víkende. Vraj sa mám tešiť, bude iný, plný nových bouldrov, utriasania klasifikácie a zábavy.

foto: Oli

Aďka s Jitkou by dokázali bezpochyby zastúpiť všetky menované víkendové atribúty. V Novom Meste sa k nám ale pridáva aj štvrtý člen posádky – Svišť. Znamená to, že aj keby sa dievčatám ten nový boulder nepodarilo vyliezť, nastrelená klasa nepodarila utriasť a z úplne nevysvetliteľných dôvodov by sa im ani tú zábavu nepodarilo zabezpečiť, Svišť to celé zachráni.

foto: Oli

Som rád, že sa mu konečne podarilo zavítať aj na Končitú. Strašne som mu závidel prvý kontakt s novou oblasťou, začínajúce lásky s novovzhliadnutými líniami, máganie špecifických a jedinečných kriviek kamenných.

foto: Oli

Pod Levitáciou stretávame druhú posádku z Bratislavy. Počas mojej poslednej návštevy som pripravil viacero línii, a preto som sa dnešnej početnej grupe testovačov veľmi potešil. Treba utriasť čo chveje sa v neistotách.

foto: Oli

Dnes sa pohybujeme prevažne v sektore Nad cestou. Od Franca Jozefa pokračujeme na Averziu 6A, Beverziu 5B a Traverziu 6C. Všetky vedú na jeden kameň, jednoznačne jeden z najčistejších, najkompaktnejších a najkrajších na Končitej.

foto: Oli

Chalanom ukazujem Čivavu 6C, malý drzý zúrivý bouldrík (hneď za Makrom 6C) začínajúci z dvoch dier a pokračujúci do ostrej hrany.

foto: Oli

Dievčatá sa až do tmy zacyklili v peknom silovom Cípe pravdy 6A, ktorý dokonale preveril ich silové dispozície.

foto: Oli

Piata hodina poobede znamená v novembri najtmavšiu tmu, čas, keď na bouldroch ostávajú len tí najvernejší, alebo tí, čo im resty nechcú zamávať. Lúčime sa s druhou posádkou a prechádzame pod Krokodíla k Žabím predstavám 6B+.

foto: Oli

Na konci dňa sú aj konce síl. Žabaciny, žiaľ, ostávajú pre dievčatá neodskákané. Svišťovi ešte ukazujem mimoriadne neatraktívny projekt, poležíme v nástupe a pádime na pstruha s opekaným zemiakom a ohriatymi historkami.

foto: Oli

Na druhý deň sľubujem Svišťovi a dievčatám skvosty. Pre ne som ešte minule pripravil líniu Jaštera s niekoľkými menšími bratmi, pre Svišťa som mal v rukáve krásy Planétky a vlastne možno aj celej galaxie.

foto: Oli

Dievčatá boli na Jašterovi 6B do hodinky hotové. Svoje vrcholné výkony dňa stihli za svitu slnečného. Mohli sme sa presunúť k Planétke, kde sa Svišť hneď zakusol do famózneho Imága 7B. Zatiaľ čo si dievky zohrievali prežúvajúce líčka, v previse nad nimi sa vo veľkom programovalo.

foto: Oli

Bolo vidieť, že Svišť je v období, keď dobíja svoje bouldrové baterky, napriek tomu si dokázal silové kroky v Imágu ušiť na mieru a za hodinku sa z kukly pretvoril na motýľa.

foto: Aďka

Medzitým dievčatám ukazujem Fragment 6B+. Pekný fotogenický bouldrík už do tmy nedoklepnú. Nuž, pre dievky nášup to silový ako hrom.

foto: Oli

Svišť načrtne interesantnú jasnú líniu napravo od Planétky. Po krátkej debate je jej smer prudko samozrejmý. Ťažký fix cez sklopenú malú lištu zakrátko spravím a za svetla čeloviek Debut 7A doliezam.

foto: Aďka

Brodíme sa tmavým lesom naspäť na chatu za vôňou horúcej kapustnice. Pri jedle sa vraj nerozpráva, ale my si dnes večer pochutíme na všetkom, čo si k polievke povieme. Len blázni mlčia o pekných zážitkoch.

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *