Slnečník boulder v Limbachu

Slnečník, Limbach

Martin

Už 30+ rokov chodím okolo tohto bouldra Slnečným údolím a ešte ani raz som si ho nevšimol. Je pravda, že nedávno pri ňom vyrúbali pár stromov a to ho asi odhalilo + prospelo by mi pozerať sa častejšie hore a kochať sa tými krásnymi lesmi čo tu máme.

Tak sa aj stalo jedného dňa cestou na bicykli Slnečným údolím, keď som ho pri pití vody zazrel. Musím uznať, že boulder sa schovával veľmi dobre, až si nie som istý, či náhodou nespadol z vesmíru a nezapichol sa rovno tu len pár týždňov dozadu. Aj tomu by som uveril.

Aj keď viete, kde je, a pozeráte sa z cesty priamo na neho, tak si nie ste istí, či to je balvan alebo vyvrátený koreň stromu. Niekomu môže pripomínať prst, či už ukazovák alebo prostredník.

Slnečník boulder v Limbachu

Nevedel som, ako ho nazvať. Či Prst, Meteorit, Prostredník alebo Half Dome (zo zadu vyzerá ako mini Half Dome). Nakoniec som zvolil Slnečník, keďže sa nachádza v Slnečnom údolí a je to spojenie slova Slnečné a Prostredník!

Kameň pripomína takú „mini-Kolárku“ a pekne zapadá do limbašskej série bouldrov od Krkavca, cez Valchovňu až po Kolárku. Je len necelý kilometer vzdušnou čiarou od Valchovňe a Kolárky, a myslím si, že poslúži ako perfektný kameň na rozlez cestou na Kolárku.

Slnečník boulder v Limbachu

Tieto 3 oblasti do seba pekne zapadajú. Kameň je relatívne neohmataný a ešte sa trochu drolí (môže vyzerať krehko, tak prípadne pozor na voľné kusy), ale väčšinou je pevný a verím, že vydrží.

Na okolitých dvoch kopcoch sa ešte schováva pár skaliek, tak dúfam, že nám ešte padne niečo do očka.

Sprievodca Slnečník, Limbach.

Martin

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *