Bugi v projekte (foto: Oli)

Vlny motivácie

Oli
Už ste premýšľali, ako sa u vás rodí motivácia? Čo vás dokáže do lezenia najviac nakopnúť, pripraviť vám odvar toho najlepšieho, čo od boulderingu možno očakávať? Pre mňa sú to nové projekty a celé dobrodružstvo, ktoré sa začne hlásiť ihneď, ako sa objavia.

Jedným takým je Ópium v Chtelnici. Minulý týždeň sme mu s Ondrom pred zotmením venovali niekoľko pokusov. Kým som doma čakal na príležitosť vrátiť sa, definitívne ma zaliala veľká vlna motivácie. Keď sa počas dňa mnohokrát pristihnete, ako si v hlave premietate kroky a premýšľate nad správnymi krokovými sekvenciami, ste v tom až po uši. Ste správne motivovaní projekt vyliezť.

Ópium 7B+
Ópium 7B+

Konečne sa naskytla príležitosť do Chtelnice vybehnúť, aj keď hmlisté a vlhké ráno zamávalo aj s mimoriadne pevným a odhodlaným základom. Prvé slnečné lúče ma ale utvrdili, že váhanie nie je namieste. Neskorší odchod si beriem na triko.

Mechanický bublifuk 7A (foto: Oli)
Mechanický bublifuk 7A (foto: Oli)

S Bugim sme sa rozložili hneď pod projektom. S rozlezmi sa nám príliš špekulovať nechcelo, a tak sme nabehli do Mechanického bublifuku. Traverz to asi nie je najkrajší, no bandasky nám hneď na úvod lezeckého dňa spoľahlivo zamiesil.

Mechanický bublifuk 7A, Chtelnica from boulder.sk on Vimeo.

Reflektor som takticky nechal v aute. Na nočnú službu som nemal náladu a Bugi len súhlasil. Aspoň sme si vytvorili tlak, ktorý v tomto nešťastnom ročnom období rezultuje zo skorého stmievania.

Párkrát som presvišťal vzduchom a Ópium bolo na svete. Nádherný boulder, krokovo pestrý, so správnym dobrodružným nádychom smerom nahor. Ópium je o niečo ťažšie ako susedné Morfium. S postupnou gradáciou vás úplne opantá. Dúfam, že si užijete tú parádnu vlnu, na ktorej sa k Ópiu priveziete. Ja už vyhliadam ďalšiu.

Ópium 7B+, Chtelnica from boulder.sk on Vimeo.

Žeby niečo vo veľkom dachu? Uvidíme…

Bugi v projekte (foto: Oli)
Bugi v projekte (foto: Oli)

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *