Bor

Vzplanutie zasnúbenej zeme

Oli
Nikdy sa nezbavím pocitu, že do každej z nových oblastí, ktorú poctíme návštevou sa zaľúbim. Nezbavujem sa ho a držím si tak všetky zážitky v magnetickom poli vedomia. A ono dnes poznáva, ako opäť ožili obrázky z Boru - zeme čerstvo zasnúbenej.

Návraty sú dôkazom chýbajúcich článkov. Nebudeš úplný, pokým sa nevrátiš a nebudeš úplný, keď znova odídeš. Životný kolobeh, ktorý sa rozbehne od konkrétneho citového vzplanutia a ktorý napovedá o našich životných smeroch. Bor je dnes mojim chýbajúcim článkom, a ten krátky čas úplnosti som si zase moc moc vychutnal..

Nasledujúci text je stručnou neštandardnou reportážou z bouldertripu štyroch mládencov v stave kamarátskom, ktorí sa na predĺžený víkend vydali „naháňať trpazlíkov“ do velebenej zeme obrázkov z obrázkových knižiek. Klimatické podmienky prebehli v priebehu dvoch týždňov výraznými zmenami a celkový charakter boulderingu sa začal kvalitatívne líšiť od lezenia letným šatom odetého. Trenie vynikajúce, škoda len, že športovca nevykúpi vo všetkých prípadoch.

Jediný, kto si chladné podmienky príliš nepochvaľoval bol Kubo, ktorý si svojimi wake-boardovými hrátkami privodil ramenný kĺb z púzdra von a opatrne sa tak druhou rukou chopil kameramansko-fotoreportérskej úlohy. Môžeme byť len vďačný pokroku technickému, že nástroje obrazy zaznamenávajúce disponujú stabilizátorom obrazu.

V rámci sprostredkovaného predstavovania účastníkov zájazdu spomeniem aktivitou prekypujúceho Luigiho, čo už do práskania bouldrov, či do rozprávania o svojich poznatkoch ohľadom obľúbených obyvateľov Fínska. V poslednej dobe už nie príliš častý bouldrista Maroš, sa dôsledkom svojich tréningových absencií nevyhol ani v pokusovaní o cenné prelezy, no to, že sa nám ako človek nezmenil, dokazoval hlavne so špekáčikom v ruke, a to nielen večer pri ohníku..

Ono kvarteto brázdilo chladným lesom a tancovalo v bouldrových rytmoch kapely Boru. Odznelo echo posledných tónov, po čom kvarteto zasadlo k vatre. Ruka v ruke cez krivky fľaše slivovičky a s plameňmi v žiarivých očiach. A tak vzplanulo zasnúbenie…

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *