Pod Báborskou

Karpatské anály – vol. 4 (Tajné zákuťá)

Milan

Male Krpaté majú aj svoje tajné zákuťá. Teda, abych povidal pravdu, tak majú hlavne Tajné zákuťá. Nekeré sú dokonca tak tajne zakuté, že na odkutí treba kutat. Dobrým vzorem kutáňá su jaskyňári. Ich robotu máme radi, lebo tým občas ušetrá robotu nám.

Pjekným vzorem spolupráce (o kerej jaskyňári zrejme vúbec netušá), sú bouldre pod Báborskú. Pred cca 3-mi rokmi sme okukovali s Ondríkem a Slávkem túto stenku s tým, že je tu kopec kopáňá a inej roboty. Tak sme počkali do tejto zimy, a svjete div sa. Ondrík pri svojej pravidelnej potulke zistil, že zistili aj jaskyňári, a nelenili, a kopec roboty nám ušetrili.

Stenka pri západe slnka naberá halucinačnú podobu od červenej, cez rúžovú, po hnedú, až černú (tá vynikne hlavne ve tmje). Na nekolko náštev sme dorobili, co sa dalo, a Ondrík začal odpaňovat, co vládal a mohél. My sme povzbudzovali, a sem-tam, omylem, též neco odpanili.       

bouldering pod Báborskou

Nekeré tajné zákuťá, objavené náhodnú 5 hodinovú opakovanú vychádzku, s nejasným cílem, ale jasným zámerem, dokonca svoju pozíciu časem znovu utajá /nechcem povidat, že sme blbí a sme zabudli, že kde, proč, kam a jak/, a tak sa opakuje 5 hodinová náhodná vychádzka, poťažmo dve, ked namísto doprava, idete doleva. Zčasti je to tým, že sú skorosolitérmi. Teda, je tam teho kopec, aj dva, aj tri, ale do chce chodit bouldrit do Malých Karpatú, mal by si vzat ze sebu krompáč aj s lopatu, a buzolu. (móže aj GPS, ale to je už odrb).

Objavné výpravy majú tú výhodu, že cestu si určíte sami, a aj sám Manitú, mal by hubu rozbitú, keby išel po nekerých zvolených chodníčkoch. Tri kopce videt už od cesty, aj skaly, ale to je též ošul, lebo co za neco stojí, za tým sa dlho chodí, a je to skované. Jednoducho Tajné zákutí.

Biela hora. Za trecím kopcem.

Biela hora bouldering

Milan

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *