Suchá líška pri Limbachu

Suchá líška nad Limbachom

Karpatský plebs

Pochmúrny sivý december, nad dolinou čosi krúži a skamenelí bratia ticho sedia okolo ohniska. Miestni toto súskalie s výhľadom na holé pláne Krvavca volajú aj Suchá líška. Do jej nory sa zmestí celý človek...

Limbach sú malé Loučovice. Len to, čo je tam prudko koncentrované, tu treba hľadať po kopcoch. Kolárka, Valchovňa, Krkavec a najnovšie Suchá líška.

Suchá líška nad Limbachom
Prístup k Suchej líške činí cca 20 minút pešo po asfaltke.

Na svoje si prídu najmä päťkári, ktorí čoraz odvážnejšie nazerajú do šestiek. Skrátka lezeckí nadšenci, ktorí si vážia každý kamienok s výškou väčšou ako malou.

Platničkárom odporúčame podarený Perex 5B alebo Zrkadielko pristúp sa 3, ktoré sa vysmieva poučkám o troch pevných bodoch. A ak to s rajbasmi myslíte vážne, dajte si Hranol, ale nechytajte hrany.

Milovníci sitstartov s prvým krokom do topu sa zabavia v K.U. 6A+. Bez zápisu zatiaľ ostáva projekt z pravej lišty, ktorý sa nastupuje z poschodia v nore. Raz by sa mohol volať Víťazstvo svedomia.

A ak si z boulderingu občas radi vystrelíte, vlezte do nory celý a skúste von vyliezť nohami napred. Decembrový boudering má svojské čaro. Dotyk žuly bolí o čosi viac ako na jar, vzduch je však číry ako málokedy.

No najmä skaly v pustom lese volajú k návratu.

Sprievodca Suchá líška

Karpatský plebs

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *