Nausika 7C+

Znovuobjavenie Ameriky

Cyril

Keď som ešte ako tínedžer dostal na Vianoce knihu 77 rád, ako sa stať špičkovým cestovateľom od Františka Kelleho, prišiel som prvýkrát do styku s pojmom osobné znovuobjavovanie. Od času, kedy sa tak stalo, uplynulo už viac ako 10 rokov. Čoraz viac si začínam uvedomovať, že nie je dôležité, ako sa na veci pozerá niekto iný, možno prvý čo s nimi prišiel do styku, ale ako ich vidím ja, aký význam im dám a chcem dať.

Skracujúce sa dni a pomaly klesajúce teploty mohli znamenať iba jedno – je čas znovu navštíviť istý slnkom vyhriaty južný svah. Mira nebolo (ako obvykle) potrebné dlho presviedčať a spitzkovému marketingu podľahol aj Pali. Na návrat som sa tešil celé leto. Na bouldre, ktoré poznám a na tie, o ktorých zatiaľ ešte neviem. Absencia sprievodcu ma v tomto prípade viac teší ako mrzí. Dodáva oblasti istú dávku tajomna a záhadnosti. Dôvod na debatu s ďalšími spoluobjaviteľmi, kde každý prinesie kúsok puzzle a podelí sa oň s ostatnými.

Lost in Translation 7B+
Lost in Translation 7B+

Pali začal s osobným znovuobjavovaním pekne zostra. Ešte sme s Mirom ani poriadne neboli obutí a Mystik s Pussy dose stand padli v rámci rozcvičky. My s Mirom sme už opatrnejší, na výkony sme priniesli Paliho, takže si môžeme užívať teplé lúče slnka.

Weekly Pussy Dose 8A
Weekly Pussy Dose 8A

Mirove vrchne kvasené zásoby a popritom ho udržiavať v prevádzkovej teplote. Aby nám nevychladol, pridávame sa do Pussy dose, Miro brúsi stand, ja nižší štart, ktorý od jari akosi oťažel. Netrvalo dlho, kým sme s Mirom pochopili, že dnes to na prelezy nebude, no tímovo sme stále OK, Pali prelieza 7C variant.

Mogadishu 8A+
Mogadishu 8A+

Sit si však musí odložiť na ďalšiu návštevu, je pomerne teplo a nedrží to ideálne. Po pár dobrých Paliho pokusoch v Mogadishu a pár našich zúfalých v Old Dirty Bastard volíme presun na vedľajšiu lúčku.

Miro ako tienič
Miro ako tienič
Nie je nad poriadnu kefovačku
Nie je nad poriadnu kefovačku

Tu lezieme viac menej zaradom sprava doľava, Pali flashuje dynamický Ganz Österreich ist ein Dorf! za 7A, pokračujeme prelezmi Krötenstecher 7A – restu zo zimy, kde ma toho času zastavil zasnežený výlez. Po prechode do kútika Nausika sa náš presun spomalil a obe, sitová 7C+ aj stand 7B časť, nás zabávajú aj dobré 2 hodiny.

Krötenstecher 7A
Krötenstecher 7A
Nausika 7C+
Nausika 7C+

Bouldrík som mal už zľahka napozeraný z videa, a tak Palimu radím dlaňový vytláčak. Krok je to ozaj pôsobivý, Pali je povykrúcaný ako paragraf. Pre milovníkov lezenia v kúte určite povinná zastávka, my sa musíme ešte tiež vrátiť. Na záver už iba dolezovo nakukneme do traverzu Boardwalk empire, vylomeného Pale Ridera a dynamického Flying Bushman. Sily ani kože už niet, je čas sa pobrať za slnkom, ktoré zmizlo za ohybom kopca.

Nausika výlez
Nausika výlez
No hand zábavky
No hand zábavky

Nič prevratné sme nevyliezli ani nevideli, no neviem sa zbaviť radosti z prežitého dňa. Z toho, že sme sa mohli podeliť s ďalším spoluobjaviteľom o maličký kus nášho osobného nového sveta. Z bouldrov, ktoré ticho čakajú v spoločnosti Dunaja na našu ďalšiu návštevu.

Cyril

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *