Predstavujeme nový \“boulder.sk\“

Oli
Posledné dva mesiace sme sa venovali celkovej inovácii našej stránky. Čo sa zmenilo, čo zostalo a čo možno ešte čakať?

Prvé, čo Vám v podstate iba za určitých okolností mohlo ujsť, je úplne nový dizajn stránky. Pri jeho tvorbe som chcel zachovať niektoré charakteristické poznávacie detaily, plus v snahe o oživenie som pridal aj nejaké nové. Primárne farby stránky vychádzali pri tvorbe z jej loga.

Veľmi dôležité sú štrukturálne zmeny. Niektoré staré sekcie som zlúčil v prospech vzniku sekcií nových. Poďme si ich teraz všetky postupne predstaviť.

Sekcia „Projekt Boulder.sk“ bola v celku obnovená. Z dlhodobého hľadiska bude v podstate nemenná a jej hlavnou úlohou bude informovať návštevníka o krátkych dejinách a hlavnej myšlienke projektu.

Ďalšou sekciou sú „Novinky“. Tu budú uverejňované najnovšie správy, napríklad o nových bouldroch, nových prelezoch, či iných, povšimnutia hodných udalostiach v našich lesoch.

Sekciu „Články“ budú tvoriť reporty a postrehy z výjazdov alebo iné príspevky dotýkajúce sa boulderingu. Zjednotil som sem viacero starých sekcií dokopy, aby boli články pohromade a ľahšie sa hľadali.

„Slovenské skvosty“ je úplné nová sekcia, v rámci ktorej chcem upozorňovať na tie najkrajšie a najzaujímavejšie slovenské bouldre.

„Sprievodca“ je zameraný na uverejňovanie slovenských boulderingových sprievodcov, fotiek s nákresmi bouldrov, mapiek atď.

Sekciu „Galéria“ sme tématicky rozčlenili na dve podsekcie – „Fotky“ a „Video“. „Fotky“ budú obsahovať galérie k vybraným článkom alebo iba krátke foto príbehy z akcií a „Video“ externé odkazy na videá z produkcie našich liepačov, dokumentácie tripov, prelezov atď.

Ďalšou novinkou na našej stránke je „Diskusia“ (momentálne ešte vo výrobe). Chceli by sme, aby slúžila na stretávanie bouldristov, výmenu skúsenosti, zdielanie tipov na zaujímavé kamene, pozvánky na akcie, výlety alebo proste iba debaty, čo – kde – kedy a tak.. Uvidíme ako sa tento nápad uchytí.

No a poslednou sekciou je „Kontakt“, kde sú uverejnené naše kontakty. Budeme radi, ak sa stanete súčasťou projektu a budete sa podieľať na jeho chode vlastnými príspevkami. Čiže, ak disponujete nejakým zaujímavým článkom z Vašeho výjazdu za šutrami alebo názorom, postrehom, videom, ktorý by mohol byť uverejnený, určite nám ho pošlite na niektorý z mailov a my ho radi šupneme na stránku. Spolu tak môžeme aspoň trošku obohatiť onen šport aj na Slovensku.

Štruktúra domovskej stránky alebo „Home page“ pozostáva z posledných 10 noviniek v hornej časti plochy, cez ktoré sa môžte prekliknúť na obsah každej z nich. Sú chronologicky usporiadané. Pod nimi budú vždy zverejnené posledné tri články s krátkymi anotáciami a odklikom na obsah. Úplne dole bude zobrazených posledných 10 príspevkov v diskusii a posledných 10 komentárov k článkom, aby ste mali lepší a hlavne rýchly prehľad čo sa kde deje. Vpravo je anketa, ktorá sa bude každý mesiac obmienať a pod ňou partneri + nejaké tie trefné ilustrácie.

Tak to je z mojej strany zatiaľ všetko. Dúfam, že sa Vám bude nová stránka páčiť a že ju spoločne slušne rozhýbeme.

Na záver ešte nemôžem opomenúť bezbrehú a nezištnú pomoc pri programovaní stránky, za ktorú Klincovi veľmi pekne ďakujem.

Enjoy!

Oli.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *