Bouldering na Medených Hámroch

Ako sa na Hámroch kreslí Čiara (a ďalšie novinky)

Oli
Z jednej strany Karpát na druhú. Človek nevie, kam skôr. Ale povedzme si pravdu, koho by toto večné rozhodovanie vlastne netešilo? Tak sa stalo aj teraz. Pomedzi prácu na nových kremencových oblastiach a skúšanie nejakých projektov mi príde správa od Miša, že na Hámroch má super projekt, ktorý mu už nejaký čas odoláva.

Poslal mi fotky a videá z pokusov. Netrvalo dlho a po čase som sa ukázal aj na vápencoch. Pozvánka na projekt je vážna vec, klobúk dolu, ale ešte viac ma tešila zmena a túžba skúsiť zase niečo nové. Mišo Uherek odviedol v novom sektoríku Moon board veľa práce pri kultivácii a výsledok je výborný.

Bouldering na Medených Hámroch
Čiara 7B+

Negatívum previsnutej stienky je vlhkosť. Sám Mišo vraví, že takéto suché to ešte nezažil, tak neváhajte a prídite skúsiť! Je možné, že keď suchú periódu dnešných dní vystrieda prvý dážď, zatečie stienka na celý rok.

Bouldering na Medených Hámroch
Obdobie sucha 7A

V stredu Mišo spravil prvoprelez Čiary, čo je famózna línia sledujúca puklinu tiahnucu sa takmer celou stienkou. Aj keď sa lezie po dobrých chytoch, Čiara vás postupne nahlodáva a k výlezovej hrane prídete už značne prepracovaný. Včera som Čiaru preliezol aj ja a musím povedať, že by som ju bez hanby zaradil medzi to najlepšie v Karpatoch (zase raz, však?).

Výborným bouldrom je aj Obdobie sucha, ktorého názov reflektuje šťastné momenty pod suchou skalou. Na prvý pohľad veľmi klamlivý boulder (nakoniec, aj Čiara), kedy by ste mu tipovali oveľa menej obťaží, ako v skutočnosti má.

Mišo sa vyhral aj na začiatku stienky, kde sa okrem niekoľkých ľahších liniek nachádza aj zaujímavá skladačka One size too much.

Ďakujem za sprístupnenie tohto nového sektoru. Aj keď neponúka veľa možností, tých pár bouldrov je výborných. Či už ako doplnok k lezeniu, alebo pre bouldristu i cieľ na krátky výjazd. Rozhodne odporúčam.

Počas rodinného výletu som spracoval aj prvý kameň na lúke, napravo od parkoviska. Sprievodcu celých Hámrov čoskoro snáď aktualizujem a pridám ho tam. Okrem dokonalého piknikového charakteru ponúka zatiaľ 10 bouldrov od 3 do 7A, ba dokonca ešte aj jeden projekt.

Konečne som sa mi podarilo navštíviť aj spirituálnu jaskynku, ktorú mi Medveď už dávnejšie spomínal. Svojho času tam vytvoril boulder Ježiškov spacáčik. Výborný silový problém na čarovnom mieste.

Využite krásne počasie so suchou skalou a vybehnite si spraviť radosť z pekných noviniek. Ja už utekám naspäť na kremence a budem dúfať, že mi čoskoro znova pípne telefón.

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *