Bouldering pri Zochovej chate

Bouldering pri Zochovej chate (Modra)

Oli
Pekné miesto mnohých tvárí. Od divokého suťoviska až po pohodlné čistinky, od chirurgicky zrezaných oblín až po hlboké madlá, od dojmu akčných lomov po podoby slávnych pieskovcových útočísk. Napísal by som, že každý si tu nájde to svoje, ale nemusí to byť pravda. Preto ostávam len s pozvánkou za dobrým a pestrým boulderingom, ktorý má potenciál vás osloviť.

Menšia koncentrovaná oblasť sústredená prevažne na svahoch pod rozorvaným kremencovým hrebeňom. Nájdete tu dva sektory, z ktorých ten horný ponúka o niečo menej bouldrov s dominanciou nižších obťažností. Terén a okolie sú tu veľmi prívetivé, veľmi vhodné aj na rodinné pôsobenie. Do horného sektora sa dostanete aj s kočíkom. Dolný sektor je o niečo divokejší s náročnejším terénom. Aj vďaka množstvu pováľaných balvanov má pravú bouldrovú atmosféru.

Bouldering pri Zochovej chate
Paleolit 7A
Bouldering pri Zochovej chate
Gravitačný kolaps 6B+
Bouldering pri Zochovej chate
Marioneta 6C

Kamene sú (až na jednu výnimku) skôr nižšieho charakteru. Prevládajú kratšie bouldrové problémy, ale vďaka podlhovastému charakteru niektorých balvanov sa nájdu aj prekvapivo dlhé traverzy (dokonca po oblinách). Zahviezdi aj parádny previs so sedmičkovými kúskami, ako aj medvedice po kvalitnom kremenci a krkolomné mantle. Na svoje si prídu aj bouldristi, ktorí hľadajú chytovaté päťkové lahôdky. Potenciál ľahkých bouldrov stále nie je vyčerpaný.

Bouldering pri Zochovej chate
Teória správneho objatia 6B+
Bouldering pri Zochovej chate
Experiment 6B

Odporúčam si pribaliť aj kefu, kamene vedia relatívne rýchlo zapadať lístím. Dopady sú zväčša upravené a dobré, no pri presune v dolnom sektore netreba podceniť sústredenosť.

Bouldering pri Zochovej chate
Via Lactea 7A+

Viacero balvanov je pomerne kompaktných, bez výraznejších lapačov vody a po daždi celkom rýchlo schnú. Dá sa tu liezť počas celého roku.

Upratovanie odpadu v lese
Odvrátená strana pekného lesa. Pred finalizáciou sprievodcu, bolo nevyhnutné odstrániť pozostatky ľudskej nezodpovednosti.

Vzhľadom na situovanie oblasti vás prosím, pokúsme sa čo najviac splynúť s prírodou a neupozorňovať na seba príliš hlučnými prejavmi radosti a neúspechu. Prajem vám pekný zážitok a nejeden dôvod pre návrat.

Sprievodca na stiahnutie: Bouldering pri Zochovej chate

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *