Jesenné novinky z Lazov pod Makytou

Jesenné novinky z Lazov pod Makytou (+ VIDEO)

Fero
Novučičký sprievodca nie je vonku ešte ani pár týždňov a Kmocho musel narýchlo robiť verziu č. 2. Chladnejšie dni a návštevy silákov z celého Slovenska, Česka a Poľska riadne zamiešali karty.

Obzvlášť silný bol minulý víkend, keď na Makitu zavítali Štěpán Stránik a Honza Magnus Novák. Práve Štěpán sa postaral o prvé 8A v oblasti, keď vyliezol projekt Medveď na Zbrojnici. Na svete je tak pravdepodobne prvé slovenské pieskovcové 8A.

Štěpánovi a Magnusovi sa podarilo zopakovať Vázu 7C a pridali aj verziu zo sedu za 7C/C+. Na kopci oproti zopakovali spolu s Kmochom krásny boulder Kikimora 7C od Stana Klima a upravili klasu na 7B+. Štěpán s Magnusom pridali aj predĺženie zľava Babadook 7C+ a upravili klasu na 7C. Po(s)kúšali sa aj ďalšie projekty, tie budú ale asi ešte o kúsok ťažšie.

Andrej Capko ešte v strede leta skočil krásne dynamo Mini ploskačka 7B a Vlado Nagy koncom augusta zopakoval parádnu linku Cisársky rez 7B.

Tomáš Greksák spravil začiatkom septembra prvý prelez Brutal 7B. Po ďalších prelezoch bude jasnejšie, či sa s klasou nedržal príliš dole.

Aktualizovaný sprievodca na stiahnutie.

Fero

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *