Big bruch 6A

Končitá naľahko

Ľubica
Opäť sa vám prihovárame my začiatočníci. Tento článok venujeme všetkým začiatočníkom, ale aj sympatizujúcim pokročilým a pro nabúchancom.

Oslavovalo sa SNP a my sme boli na Končitej. Od apríla len druhýkrát. Vlastne od hocikedy len druhýkrát. Máme na to ale super výhovorky – nemáme auto ani bouldermatky. Toto sa ale zmení, sľubujem na 9C Adama Ondru.

Cesta na Končitú nie je najkratšia, ale keď si Fero v aute spomenul, že napísal strašne dlhý článok, a že by bolo milé si ho prečítať, cesta začne rýchlo ubiehať. Keď som v polovičke, uvedomím si, že mi v aute pri čítaní býva zle. Musím to ukončiť a s tým ukončím aj prísun ozaj kvalitných vtipov. Ak ste ten magický článok ešte nečítali, tak to prosím rýchlo napravte. Neodporúčam čítať ďalej, tento článok nadväzuje na Ferov master piece (alebo aj nie).

IMG_7166

Končitá bola naozaj zelená, a tak som tam so svojou farbou tváre po čítaní v aute celkom pasovala. Naozaj krásne miesto je Končitá. Naše sugestívne fotky na Facebooku zaujali nejedného nelezca. Prekvapivé bolo, že sme tam boli sami. A to boli podmienky ideálne.

Začali sme v okolí Planétky. Musím povedať, že toto miestečko mi bolo najsympatickejšie z celej oblasti. Malé námestíčko a okolo krásne bouldre aj pre bezsvalovcov ako sme my. Do našej partie, Matej, Fero a ja, sa pridal aj Tonči. Ten zahájil svoje pôsobenie naozaj honosne – ušnými sviečkami. Les zrazu dostal trochu viac romantický nádych. Predsa len, tie sviečky v uchu spravia svoje…

Začali sme s bouldrom Prostredník. Mne sa zdal privysoký a preto som si dala radšej Krpca. Na počudovanie všetkých navôkol – aj na moje – som ho vyliezla. S Matejom sme si dali aj zvyšné dve 4-ky a nechýbalo veľa a spravili by sme aj kľúčový krok v Seňorovi.

Seňor 6A+
Seňor 6A+

Fero a Tonči liezli na Planétke a podali naozaj super výkon. Tony vybúšil Planétku a Fero zase Ostrý fragment. Ladnosť ich pohybov našťastie pre ďalšie generácie zachytila kamera.

Planétka 6B, Končitá from boulder.sk on Vimeo.

Ostrý fragment 6C, Končitá from boulder.sk on Vimeo.

Môj hot manžel zdolal Orbitku. To na videu ale nemáme. Musíte zapojiť fantáziu. Ja tam ešte nie som, ale čoskoro sa tak stane. Fotka ako dôkaz.

Orbita 5A
Orbita 5A

Tony a Fero sa hodnú chvíľu trápili so zaujímavým Jašterom. Za rohom bol môj najobľúbenejší boulder dňa – Skarabeus. Povráva sa, že je to len 4, pocitovo to bolo skôr 5A. Kým chalani mali problém ho nastúpiť, ja som si užívala svojich päť minút slávy.

Jašter 6B
Jašter 6B
Skarabeus 4
Skarabeus 4

Toto je odkaz pre všetkých začiatočníkov tam vonku. Nebojte sa aj outdoor bouldrov. Mne to dáva väčší pocit slobody a úplne nový rozmer lezenia. Čas plynie pomalšie a okrem bouldrovania si užijete aj okolie a svoju partičku ľudí. Mnohé bouldre sú pritom jednoduchšie ako na umelej stene (a to myslím tú najľahšiu kategóriu).

IMG_0895

Takže nebojte sa, je tam čo skúšať a nie sú tam len previsy. Dúfam, že nabudúce sa tam stretneme. Skúsim zvýšiť percentuálnu šancu stretnutia minimálne z našej strany.

Ľubica

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *