Veľká noc na lúke

Oli
Jasné, aj mne to zaváňa tradíciami, folklórom, oblievačkami a vajciami. Ale ono to tak vôbec nebolo. Bouldristi sa nešibú, im nanajvýš preskočí... pohľad z bouldra na boulder. Aj keď som Leovi uplietol prvý korbáč z orgovánu pri Kuchajde, nakoniec ho aj tak viac zaujímali kefky na pytlíkoch lokalizované o niečo západnejšie.

Nakoniec, deti predsa oveľa viac zaujímajú veci, ktoré do rúk opakovane berú ich rodičia. S korbáčom ma videli naposledy vraj tesne po revolúcii, zato taká bouldrová kefka sa u nás nachádza napríklad aj na botníku. Leo v tom má jasno.

DSC_1529

DSC_1523

DSC_1516

Asi aj o trochu viac, ako my pri výbere boulderingovej oblasti. V Zilloši býva pekné počasie spravidla vždy vtedy, keď sa tam nechystáte. A keď sa slnko objaví v predpovedi viac ako tri dni po sebe, je mimoriadne vhodné zamyslieť sa nad cestou tam. Tentokrát to vyšlo parádne. Veľká noc a dobrá predpoveď. Tak sme sa vychystali.

Welcome to Zillertal!
Welcome to Zillertal!

DSC_1468

DSC_1472

Kedysi bolo ale všetko o čosi ľahšie. Stačilo vyberať oblasť podľa dobrého počasia. Teraz už musíme k vhodnému počasiu pridať aj lokalitu so značkou „family friendly“.

DSC_1479

DSC_1482

DSC_1485

Aby toho nebolo dosť, rodinným sa v sprievodcoch často berie sektor vhodný pre trochu staršie deti. Čiže aspoň také, ktoré už vedia vyhodnotiť riziko hlbokých dier, ostrých skál a trčiacich koreňov. A tých rovinatých sektorov, v tomto prípade iba na lúkach, nebýva až tak veľa.

Igent... tu to s krpcom veru nepôjde...
Igent… tu to s krpcom veru nepôjde…
... tu je to lepšie
Kaserler Alm… tu je to lepšie

DSC_1504

V Zilloši ich zopár je, ale čo čert nechcel, niektoré sa ešte váľali pod slušnou kopou snehu. Našim veľkonočným útočiskom sa preto stal nižšie položený pôvabný lúčny sektor Kaserler Alm.

DSC_1508

DSC_1544

Pre rodinnú pohodu ako stvorený. Dokonca sme tam mali počas štyroch dní aj čo liezť. Všetci traja. Tieto alpské lúčky s krásnymi kameňmi majú neskutočné čaro. Leo padal do mäkkého, my tiež. My sme si zabouldrovali, on podžavotal a pochodil. Nakoniec nás to zmohlo rovnako.

DSC_1535
B-O-U-L-D-E-R-I-N-G

Kefka v ruke sľubuje pekné zážitky. Je v nej kľúč, je pomocnou rukou a keby si veľmi chcel, zasupluje aj svoju dentálnu parťáčku. No skús to s korbáčom. Veľká noc jednoducho patrí boulderingu.

Oli 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *