Loučovice bouldering guide

Vychádza boulderingový sprievodca na Loučovice a Vyšší Brod

Oli
Zajtra na slávnostnom krste v Českých Budějovicích oficiálne uzrie svetlo sveta nový boulderingový sprievodca Loučovíc a Vyššího Brodu. Dlho očakávané dielo sa podarilo úspešne dokončiť nepísanému otcovi oblasti - Petrovi Schwarzovi, ktorý ako správny pedant dbal pri tvorbe na každý detail. Je sa na čo tešiť!

Bol to dlhotrvajúci proces, no pri tom obrovskom množstve balvanov, ktoré sa v šumavských lesoch nachádzajú, je to celkom prirodzené. Zjednotiť možnosti v Loučovicích a susednom Vyššom Brode do jednej knižky je úctyhodné a verím, že pre tamojší bouldering aj kľúčové vzhľadom na zachovanie určitej návštevnej kontinuality. Tá sa po vydaní sprievodcu nepochybne o niečo zvýši, ale stále si oblasť vzhľadom na špecifický (ale krásny) bouldering asi zachová punc skutočných srdciarov.

„Už se všechno sešlo tak jak mělo a my jedeme do tiskárny pro průvodce Loučovice/Vyšší Brod. Těšte se na 336 stran průvodce v šité vazbě s přehlednými mapami a s 589! kvalitními fotografiemi všech kamenů. Výběr, co lézt, boulderistům ulehčí seznamy bouldrů hezkých, těžkých či kompletní registr všech 1101 bouldrů. Průvodce budete moci též využívat jako bouldrový deník. Pár fotek Vás rozesměje, pár nápadů překvapí a kreativci si budou moci i něco vystřihnout. Věřím, že Vám bude dobře sloužit a objevíte díky němu spoustu hezkých zákoutí a nových bouldrů“, uvádza Petr.

Ak ste v Loučovicích ešte neboli, určite návštevu všetkým odporúčam. Ideálne už aj s novým sprievodcom.

Náhľad sprievodcu: Loučovice bouldering guide

Pre inšpiráciu si môžete prečítať niektoré z loučovických článkov na boulder.sk:

Niekedy grimasy bolesti reflektujú šťastie

V Loučovicích stačí byť

V Loučovicích stačí byť – vol. 2

Prečo opäť na Šumave?

Zážitky z Loučovíc

Iracionálny muž na FBF 2016

Tradičný FBF 2017 na netradičnom mieste

FBF 2018 a dôvod tešiť sa do Loučovíc každý rok

Vidíme sa na Šumave!

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *