Chřiby

Keď Chřiby, tak Pečínkova skala

Oli
Pomastíme opľuté dlane, vypraskáme stuhnuté prsty a vrhneme sa na prvý pieskovcový balón. Cap cap, čoby tlieskanie uznania, boríme sa v pekných bouldroch na Pečínke. Len hodinu a pol z Bratislavy za serióznymi problémami? Presne tak. Cap cap.

Pečínka je najzaujímavejším bouldrovacím sektorom v okolí pieskovcovej veže Kozel. Jednak je to väčšou výškou kameňov a na druhej strane aj počtom ťažších bouldrov. Tých je tu naozaj viac ako na Hrebeni, či tiahlej stienke vedľa Kozla. Naopak, kamene na Hrebeni ponúkajú viac možností práve v nižších klasifikačných stupňoch.

Dôvod na búrlivé oslavy ale samozrejme nie je. Prosto povedané, Pečínka je rozlohou naozaj malá, čiže pri organizácii týždňového bouldertripu by som sa zameral skôr na vzdialenejšie destinácie. Víkend sa mi už píše lepšie a jeden deň s úplnou ľahkosťou.

Pieskovec však opäť nesklamal a z mierne solivého hrubého zrna ušmudlal nádherné tvary balvanov s očami, ušami a napuchnutými bruchami, po ktorých to ten blavák pláca s radosťou len jemu hodnou. Nech sa chudáčisko vyblázni, keď doma túoblinu solitérnu už niekoľkokrát vo všetkých smeroch vymasíroval.

foto: Oli a Aďa

„Tak co dnes dělat, kto to ví, kto to ví? Hele, vždyť Pečínka Ti odpoví!“ Ako zvyknem občas vravieť, rozumné očakávania to za vás uhrajú a bude sa vám páčiť.

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *