Chřiby

Nedeľa na Hrebeni

Oli
Z hodín už začuť diktát blížiacej sa obedňajšej pauzy. Nedeľné váhy času začínaju byť v rovine. Nebude viac hodné skrývať telo vo vyhriatom podhubí perín. Človeče, ukáž odvahu vymaniť sa z pohodlia a zhoď tú nohu na pevnú zem! Bouldrovať dnes chce, no nie a nie to dokázať. Ej, ale by na nás discplinovaní bouldristi palice lámali.

V čase, kedy by už iní mali porobené, úspešne víťazíme nad silou nedeľnej pohody a nechávame stratiť slnko bratislavské za našimi chrbátmi. Voľba padá na Moravu a jej posolené pieskové dobroty.

foto: Oli

foto: Oli

Podnebie v Chřiboch vyfukuje zamračeným dychom, chladný vietor sa s úspechom našej výstroje nepostretol. Pozvoľné tempo teda musíme odložiť na slnečnejšie dni a s údivom lesa sa vrhneme na prvé kamene Hrebeňa.

foto: Aďka

foto: Oli

Pôvodná myšlienka, že si dnešné popoludnie rozložíme medzi Hrebeň a Pečínku, zostala kompletne v prvej lokalitke. Uťahaní z toľkého doobedného vylyhovania si nedokážeme posvietiť na príčinu.

foto: Aďka

foto: Oli

Kým na nás slnko tlačí svetlú šeď z oblohy, vidíme si aspoň na ruky a nohy. Zakrátko vieme, že Hrebeň nám na dnes bohato stačí, že on predsa vie ako naše predstavy do reality decentne začesať.

foto: Aďka

foto: Oli

Až padajúca tma odpočítala našu hru na schovávačku s chytmi a stupmi. Meníme stratégiu, už vyhrávajú príliš často. Teraz zmizneme my. Aká hravá nedeľa.

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *