Apetít s apatiou 7A, Končitá (foto: Oli)

Víkendové víťazstvá pod Vtáčnikom

Oli
Týždeň papierový z kalendára ubehol rýchlejšie ako päť pracovných dní, ktoré v pästiach od pondelka do piatku zvierame. Ony vypadnú nám spolu s odchádzajúcou povinnosťou. Stisk povolí, dlaň sa vystrie, pretože sobota pod ruky balvanie hlavy k pohladeniu podhadzuje.

Srdcový kompas zastal opäť na Končitej. Veď prečo aj nie? Kefy ešte jesto kde zamestnať, lezeckým nadržancom ukojenia stále možno podhodiť a vôbec, na čo vlastne hľadať dôvody, vracať sa je prirodzené, pokiaľ vám tu stále chutí a kuchár sa nezmenil.

foto: Aďka

Moje pozvanie som adresoval kúsok za hranicu, pre mňa pomyselnú, priamo Svišťovi do telefónu. Že ho on s Márou prijali asi tušíte, ale či aj niečo vyliezli, či sa vôbec zničili, či im nedajbože večer z vína ukáplo, či sa im vôbec páčilo? Toto tušíte? Či?

Tešil som sa na tento víkend, nielen zásluhou vzácnej konštelácie. Hneď mi bolo jasné, že volebný víkend bude mať špecifickú príchuť, ostávalo len dúfať a veriť v chuť nasladlú v prevahe nad trpkými grimasami.

V sobotu sa rozliezame pri vežiach pod ohniskom. Krásne slnečné miesto nešetrí madlami. Konáme počiny rozliezace, ba dokonca aj dievčatá naše sa už po prvej hodine pomaly obúvajú do lezečiek.

Krásna kompaktná stena jednej z veží nás naláka na svoj traverz. Po hodine projektingu sa teším, že na Končitej časom pribudne ďalšia ťažká línia. Volím krehké slová k opísaniu skutočnosti skrokovania. Hádam sa nám to ani nepodarilo. Spravíme si chuť aspoň na peknom novom morfo direktíku Lego 6C.

foto: Oli

Zvyšok dňa strávime v okolí Provy. Aďka s Jitkou si skúšajú Španielsku čižmu 6B+, Mareček si sadá pod Rampičôčičku 7B a Svišťovi ukazujem previsnuté smery na hrane. Vyberáme si Fly like an Eagle 7C+, nakoľko tu priznávam svoj rest a kolega po vzhliadnutí bouldra neprotestuje.

foto: Oli

Onedlho boulder preliezam, aj vďaka pedantne vyladenému programu z dvoch hláv. Svišť vraví, že mu to naozaj nesedí, pomedzi to si vylezie samostatne hranu na druhý pokus, a pokračuje v obmieňaní programu v úvodnej časti bouldra.

foto: Aďka

Mára zatiaľ dvíha zadok v Rampičôčičke. Z ničoho nič sa zjaví Kraken. Dopije tretie pivo, vylezie si Rampičôčičku, zbalí prázdne fľašky, pozdraví a odíde si ľahnúť k ohnisku.

foto: Oli

Jitka zatiaľ obuje Španielsku čižmu (ajáj) a môžeme utekať na pstruha potočného s opečeným zemiakom v sprievode hlbokých sŕkov Alibernetu.

Hodina k hodine sadá, teta chatárka úsmev netradične často používa, až sme nesvoji, či nepije voľajako podpultovo. Po tretej fľaši objavia sa na obrazovke volebné výsledky. Vyrastený stĺpec neopísateľnú radosť pošle k nám a ten nižší tiež. Poštrngoceme ako sa patrí, aj keď tu dnes sedíme v prevahe mluvících.

Ranný deficit teplej vody schladí naše roztiahnuté cievy a dodá nedeli väčší zmysel. Ideme sa rozliezť opäť pod ohnisko, nižšie pod Provu.

foto: Oli

Zabavia nás Nedeľné srandičky 6A+, dievky následne s prehľadom zlupnú previsnuté Chrumky 6A a my si s chalošmi za rozlez vyššej úrovne stanovíme Apetít s apatiou 7A s poctivým prvým krokom.

foto: Oli

Aj dnes sa presúvame k včerajšiemu útočisku. Svišť skúša namiešané resty, ale nejdú dolu krkom ani toho dňa. Mareček sa drží svojho pravidla prvej návštevy, a teda navštíviť a nič nevyliezť.

foto: Oli

Skúšam spojenie Fly a Prow and Wall, žiaľ padám vo Walle. Potom, čo ma Svišť upozorní na dunivý blok na hrane, ma už hlava nepúšťa do ďalších pokusov. Je to smutné. Ak by mal odpadnúť, úplne pretvorí tunajšie najťažšie línie. Dávajte si preto pozor, je to séria chytov, ktorá sa pätuje v druhej polovici La Prow vrátane madielka na ľavú ruku, do ktorého idete z nástupového chytu.

foto: Oli

Pokusy v ťažších boulroch prevzali nad nami vládu. Telo sa nebráni jemne ochabnúť. S lyžicou kapustnice nenamietame. Sedíme na chate, ešte ani tma nie je, a víkendové víťazstva stmeľujú naše dojmy do šťastných koncov.

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *