Matrioška

Pomaly sa mi to míňa

Oli
Posledného štvrť roka sme v Chtelnici pomerne často vírili vzduch. Postupne sa objavovali nové bouldre, preliezali staré resty a aktuálne projekty. Niekedy naozaj nebolo týždňa, žeby sa tam nič nedialo. Takáto aktivita má veľký prínos pre rozvoj oblasti a sekundárne aj pre jej medializáciu. Dnes tu už naozaj nájdete možnosti pre všetkých - začínajúcich bouldristov, lanolezcov, rekreantov, búchačov, a veru, niečo by si asi našiel aj Adámek.

Pre nás aktívnych je spätný pohľad na stav oblasti veľmi potešujúci. Je plný spomienok na parádne návštevy. Najkvalitnejší bouldering možno nielen v Malých Karpatoch. Perfektné dominantné línie s charakterom a vlastným duchom.

Projekt na zimu...
Doľava z Matriošky?

Aktuálny stav oblasti má pre mňa dve roviny. Tá prvá má objektívny presah a je plná radosti z oblasti ako celku. Všetko to, čo sa tam dodnes odohralo, zanechalo trvalé boulderingové stopy. Dúfam, že ich čas priveľmi neprekryje a ak aj áno, verím, že sa vždy nájdu nadšenci, ktorí si ich vyhľadajú v dostupnom sprievodcovi.

Mechanický bublifuk turbo 7C
Mechanický bublifuk turbo

Druhá rovina je osobná. Je v nej nostalgický smútok. Aj keď mi Chtelnica nikdy nezavrie dvere a vždy si tam budem môcť prísť užiť tamojšie línie, už to nebude o tom vzrušujúcom chvení v žalúdku pred prelezovým pokusom, o vizualizácii krokov v atakovanom projekte, o tej radosti, ktorá vám trhá žily z tela a je vždy jedinečná vzhľadom k bouldru, na ktorom víťazne dvíhate ruky. Lebo každý úspech je síce vašou výhrou, ale s odlišným pozadím a s odlišnými detailami.

Matrioška
Matrioška

Nelúčim sa s Chtelnicou, len tá množina neprelezených projektov a nezdolaných osobných projektov sa mi výrazne scvrkla. Večne nespokojný? To určite nie. Ja sa zo všetkých  prelezov  veľmi teším, len mi je ľúto, že musím vystúpiť z obľúbeného vlaku. Je to však nevyhnutné, aby som sa opäť posunul o niečo ďalej.  Niekam, kde to pod machmi vrie.

Matrioška
Matrioška

Keď si to predstavím, opäť sa mi jemne zachveje žalúdok a žily zalejú radosťou.

Pán Boh Zaplať SD 7B+
Pán Boh Zaplať SD

Je to ako návrat zo skvelej dovolenky. Je vám smutno a zároveň ste radi za to, čo ste prežili. Neskutočne som si to užil počas posledných dvoch mesiacov, keď sme sa stretávali pod projektami.

Chvenie 7B+
Chvenie

Byť slabý je vlastne veľmi obohacujúce a zábavné. Ladenie správneho programu na mieru je často až detektívna práca. Každopádne, uplynulý týždeň sa nám podarilo ešte zreťaziť dva krásne nové bouldre Chvenie a Matrioška, kde esencia projektovania dosiahla najvyššie levely.

Energiu posledných projektovacích zastávok obetujeme trom vysokým líniám pri Chvení a Odmäku a Chtelnica sa môže spokojne rozliať aj na stránky knižky…

Oli 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *