bouldering Tri kopce

Tri kopce (Modra)

Oli

K sestrám medvedím pribudol tretí súrodenec. Po vzore Dolnej Medvedej skaly sa do análov zapisuje ako lokálne zátišie boulderingových nadšencov. Božský kremenec, ako ho možno ešte nepoznáte, v nádhernom prostredí dubového hrebienka s machmi a čučoriedkami.

Ak by som mal písať ódu na kremenec, celkom jasne by v nej dominovali niektoré balvany popri banskom náučnom chodníku, ktorý sleduje hrebeň len kúsok nad Hornou Medveďou skalou. Tu ste v inom svete. Od parkoviska pri Dolnej Medveďke si budete prekvapenie pomaly rozbaľovať, aby ste o 10 minút na hrebeni nechápavo krútili hlavou. Úžas.

bouldering Tri kopce
Mišo skúša projekt Skalp

Neďaleko od turistického rázcestia Tri kopce si bouldrista nájde svoje miesto. Žiada sa mi napísať, že krásne miesta si zaslúžia krásne srdcia, ale nech je ako chce, tu sa naučí prírodu milovať asi každý.

bouldering Tri kopce
Nemo 5C

Bouldering tu nebolí, pohybovo je zaujímavý, chytľavý a nákazlivý až do takej miery, že kým si nevyleziete všetky bouldre, vyzúvanie lezečiek vám príde ako veľká strata času.

bouldering Tri kopce
Barakuda 6B+
bouldering Tri kopce
Barakuda 6B+

Oblasť je vhodná aj pre rodinky s deťmi, na hrebeni sa nachádza viacero ohnísk a roviniek aj pre deku. Prevládajú bouldre v 5kovom a 6kovom stupni, pri niektorých sa však zídu minimálne dva matrace.

bouldering Tri kopce
Gaia je ľahšie, ale nádherné 7A. Šesť z piatich hviezdičiek.
bouldering Tri kopce
Gargamel 6B+

Sprievodcu, ako aj väčšinu bouldrov a dopadov, pripravil Mišo, za čo mu patrí veľká vďaka.

SPRIEVODCA TRI KOPCE

Oli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *