bouldering na Medvedej skale

Znovuzrodenie Medveďky

Oli

Stačila jedna návšteva (po roku) a znovu som sa namotal. Vždy si poviem, že takýto profil a bouldre u nás nenájdeme na každom kroku, nie to ešte v rámci lokálneho dosahu.

Chcel som si len preliezť Luciferína na video, no vylomenie veľkého spoďáku paradoxne vlialo oblasti novú nádej. Pridal sa aj Mišo, a hneď boli na svete nové vízie.

bouldering na Medvedej skale
Mokrý sen 7B+

Preliezol sa nový Luciferín, ktorý po výlome celkom oťažel.

Aby to však s tými pôvodnými chytmi nebolo len také obstaróžne, výlom neobišiel ani Motýlie bouldre, a tak je na svete za hrsť pekných noviniek. Darmo, skala po zime slušne zvetrala.

Niektoré bouldre sa paradoxne zjednodušili, iné dostali možnosť vyniknúť. Mišo vymyslel super program na starého Maslového motýľa po výlome, z ktorého je po novom fantastické 6C s názvom Lepidlo.

bouldering na Medvedej skale
Lepidlo 6C

Pridali sme mu aj nový variant Úpadok 6B+, ktorý končí v madle vpravo a využíva priľahlú stienku.

bouldering na Medvedej skale
Mokrý sen 7B+

Super ladička Mokrý sen 7B+ sa s nami celkom vyhrala, ale snívať sme neprestali ani keď boli mokré chyty.

bouldering na Medvedej skale
Mokrý sen 7B+

K stávajúcim (nielen) novinkám sme pridali nástup zľava, ktorý obnáša pekný nízky traverz a vzniklo napríklad nové 7A s názvom Suchý okraj.

Nádherne plynúcou novinkou je jedno z najkrajších lokálnych 6C+. Nazvali sme ho Za veľkou mlákou Amerika.

Na svoje si rozhodne prídu vytrvalci, asi aj siloví, pretože dlhá Húsenica 7B si od nich isto vypýta pár nádychov naviac.

bouldering na Medvedej skale
Mokrý sen 7B+

Ani by ste neverili, ale vznikol aj ďalší logický variant za 7A. Lepidopterológia je ďalšia pecka, na ktorú sme si ušili dva prelezové programy, nakoniec, kukajte vidko:

Drobný potenciál nám ešte zostal neobnažený, preto si s aktualizáciou gajda dáme málinko načas. Ale snažíme sa a snívame, to nám verte.

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *