Na Bore (foto: Oli)

Fantastický Bor

Oli
Nad dedinou Machov veľké to tajomstvo poodhalilo sa. Hora duší, z ktorých každá skamenela inou povesťou. Od kameňa ku kameňu tu plávajú naše zraky. Sem a tam, ako z rozprávky do rozprávky. Všetko je vo sférach fantázie a pritom v Bore, blízko Adršpašskej nádhery.

Okolo mojej miešajúcej lyžice behá polievka. Až sa unaví, nakŕmim ňou všetkých členov žabieho orchestra v žalúdku. Ale čo ak sa unavím skôr ja? …nie je ľahké riešiť problémy reálneho sveta v prostredí, ktoré vdychuje vitalitu veciam neživým, ako aj obrázkom z obrázkových knižiek.

Všetko pochopíte, keď sa pred vami v lese pohne tráva v prievane po bežiacom trpaslíkovi alebo keď sa vám budú všetky tie pieskovcové skvosty s veľkými dierami spovedať o svojich osudoch.

Fantastický je Bor vo všetkých zmysloch použitého prívlastku. Najlepšou asimiláciou s onou atmosférou je dať najavo svoje bouldrové sympatie a nechať sa zviesť rozprávkovými hostiteľmi. A pokiaľ mi neveríte, je to na škodu. Boli sme, poliezli sme a prienikom s čarovným pieskovcom sme vytvorili nové obrázky v obrázkových knižkách. Tu niet čo viac povedať.

Boli sme a pôjdeme znovu. Nech tie obrázky opäť ožijú…

Oli.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *