Hľadáme ďalej..

Oli
Hľadanie potenciálnych šutrov na bouldering v okolí Bratislavy neustále pokračuje.

V snahe využiť na hľadanie najideálnejšie podmienky v zmysle opadaných listov a priehľadnejších lesov, sme sa tentokrát vybrali, okrem iného, k Svätému Juru. Sledujúc indície nachádzame prvé žulové balvany, čochvíľa dajme tomu tri ďalšie a to je opäť všetko. Škoda, vyzeralo to nádejne.. K zabehnutiu nájdených bude ešte potreba menších čistiacich prác a odhodlanie zaliezť si v ľahších bouldroch, ktoré by tu mohli vzniknúť. Možno sa teda ešte vrátime..

Chcel by som všetkých vyzvať k pomoci o odhalenie lokalizácie akýchkoľvek balvanov (nielen pri BA). Čiže, ak poznáte nejaké miesto so zaujímavejším kameňom, či nedajbože viacerými, ak máte nejaké tušenie o ich výskyte alebo proste ste niekde o nejakých počuli, napíšte sem o tom a môžeme ich ísť pozrieť. Verím, že aj takouto vzájomnou pomocou niečo zo slovenského potenciálu poodhalíme a neskôr schuti pobouldrujeme. Vďaka.

17.2.2009

Ondro, jeden z najväčších slovenských aktivistov v hľadaní šutrov (nielen) na Slovensku, mi poslal fotky z novo-nájdeného pieskovcového balvanu v lesíku hneď nad Stupavou. Výskyt takéhoto balvanu je tu ozaj raritný, no o to viac potešujúci. Svojimi mierami sa približuje jemne k ideálu. Že nekecám, uverte pri nasledujúcej fotke:

4.7.2009

Píše mi Ondro, že v lesoch nad Chtelnicou nedávno našiel zaujímavé šutre. Materiál zlepenec, veľmi podobný matrošu a lá Merkenstein. Profily miestami možno až neuveritelne parádne, častá absencia chytov, prípadne dolivá skala však rýchlo schladí. Silnejšia koncentrácia kameňov ale vyzerá sľubne a veru, pár pekných projektov tu nepochybne vznikne. Milí moji a tie potenciálne hajboly..no mňam. Prikladám niekoľko fotiek z prieskumno-čistiacej výpravy + krátke videjko z Ondrovej dielničky. Až opadne lístie, pomrie burina a ochladí sa, hor sa na projekty do lesov nad Chtelnicu.

Oli.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *