Miesiželezo 7C+

Miesiželezo

Oli
Keď v septembri Tomaso preliezol v Chtelnici novinku Miesiželezo a ohodnotil ju 7C+, rozblikali sa mi všetky senzory. Predsa len, tento náš malokarpatský les je jedno malé veľké ihrisko, a keď sa v ňom objaví nová hračka, zákonite vyvolá záujem.

Karpaty ma naučili ľúbiť všetko, čomu som sa pri cestách do zahraničia vyhýbal. Vápenec, zlepenec, stienky bez výlezov a áno, aj traverzy.

Miesiželezo 7C+
Miesiželezo 7C+

Traverzy sú vlastne strašne super. Veľmi dobre si v nich zaleziete, a pokiaľ nejde o monotónne šúchanie päty, často ovplývajú peknými a zaujímavými krokmi.

Miesiželezo 7C+
Miesiželezo 7C+

Výborným príkladom je traverz, ktorý koncom septembra zamiesil Tomaso. Ak poznáte chtelnické bouldre, tak si ho vizualizujte so začiatkom v bouldri Chrumky a s prechodom cez nástup Vibrácie až do Valibuka, ktorým boulder vylieza. Kľúčové miesto sa nachádza v prechode do Valibuka, ktoré vás bude nabádať do nepríjemného poklesu v podivuhodnej pozícii tela.

Miesiželezo 7C+
Miesiželezo 7C+

Krásny boulder. Chtelnický balet po špičkách. Ak vás bavia hry so skalou, zgustnete si. S klasifikáciou neviem, je to proste traverz, ktorý nie je ľahký a zahŕňa pomerne špecifické kroky, no ste v kolmom a chyty tam celkom sú. Možno 7C?

Oli

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *